Filmtips med True Blood skådespelare

En film som jag absolut tycker att ni ska se är X-men filmerna. Anna Paquin är med i tre av de fem filmerna. X-men handlar om människor och mutanter och hur de ska leva tillsammans. Mutanter är folk som föds med fler eller färre (kommer inte ihåg) celler, och det gör att de har olika krafter. Vissa kan läsa tankar, skapa is, skapa eld, kontrollera allt som är gjort av stål, skifta skepnad till andra människor.
Anna Paquin som spelar Marie/Rogue har som kraft att om någon rör hennes skinn så tar hon all deras energi och livskraft, om en mutant tar på henne så tar hon deras kraft för en kort stund. Filmerna handlar då om hur mutanterna ska kunna leva med vanliga människor som kan se mutanterna som hot och som tycker att de inte är bra som samhället.

ABSOLUT värd att se, mycket bättre än jag trodde. Jag såg dem först bara för att Anna Paquin var med i filmerna men sedan fortsatte jag se för de var jättebra!

Det finns fem filmer
X-Men (2000)
X-Men 2 (2003)
X-Men: The Last Stand (2006)
X-Men Origins: Wolverine (2009)
X-Men: First Class (2011)

Sedan ska det komma en till
The Wolverine (2013)

Detta är ordningen på filmerna DOCK är det inte den kronologiska ordningen utan X-men First Class är egentligen först, det är en tillbaka blick på huvudpersonernas liv och Origins:Wolverine är också en tillbaka blick, så man kan även se dem i denna ordningen:
X-Men: First Class (2011)
X-Men Origins: Wolverine (2009)
X-Men (2000)
X-Men 2 (2003)
X-Men: The Last Stand (2006)
 
/Kristina
 

Kommentarer

- Om du tar text eller bilder från oss så ange oss som källa, tack.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0