Kristin emot den smala Mimmi Pigg

Som de allra flesta vet så vill Kristin uppnå ett så rättvist samhälle som möjligt mellan människa och djur osv. Det finns en ny sorts Mimmi Pigg som är gjord av Barney’s New York Holiday campaign. De gör olika kampanjer varje år och i år så var det Disneys tur, deras samarbete är mellan Disney och mode devhar skapat en omöjligt smal Mimmi Pigg. Detta har Kristin kritiserat och jag citerar vad hon har sagt:
 
“There is nothing wrong with tall thin women. There is something wrong with changing a beloved children’s character’s body so that it looks good in a dress that almost nobody looks good in — adding to the tremendous pressure on young girls and women to attain Photoshop perfection.”
 
Och sedan:
 
“Girls have enough pressure to be thin, now the beloved Disney mouse of their childhood has to add to the message that the only good body is a tall, size 0 body? Enough already.”
 
Kristin menar att det är inget fel på folk som ser ut som Mimmi, alltså så smal och lång, men att ge små barn det  budskapet och visa att "såhär ska man se ut för att passa i bra klänningarn" är fel tycker hon. Tjejer har nog på press på sig med att se bra ut under tonåren, ska man börja prägla dem redan som små barn?
Det är även fler än Kristin som har reagerat på detta. Hela 130,000 personer har skrivit på att de tycker att Barney's ska lämna Mimmi ifred. Är du en av de som är på Kristin's sida eller tycker du att Barney's gör rätt? Jag håller med Kristin.
 
/Kristina

Kommentarer

- Om du tar text eller bilder från oss så ange oss som källa, tack.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0